fredag 27 juni 2008

Körtelläkaren

Idag pratade jag med endokrinologen, han som har hand om kollerna av min sköldkörtel. Han tyckte att det skulle vara bra att ses innan semestern sa han och talade om att han endast jobbar en vecka till. Han menade att det är bra att kolla upp värdena för att det var ett tag sedan och påpekade att det är bra även för en spontan graviditet. Jag vet inte vad gubben har för problem men fattar han inte att det inte blir en spontan graviditet hos oss?! Jag har ju talat om läget flera gånger.

Det hela blev så att jag ska lämna blodprov på Sophiahemmet på måndag. De har öppet mellan 7.30 och 16.00. Jag lämnar Prinsen hos dagmamman ca 8.15 så det skulle funka om jag hängde på låset. Men. Jag har ingen bil. För den behöver sambon på jobbet just då och jag har ingen möjlighet att låna någon annans bil. Att åka kommunalt i rusningen är uteslutet. Den andra tiden jag fick är på torsdag vid ett. Han hade ingen annan. Jag vet redan nu att vi är en man kort på jobbet. Dessutom körde jag en vit lögn igår när jag skulle prata IVF och jag vill inte springa till läkaren mer en nödvändigt. Denna körtelläkare brukar nämligen kunna fixa fram tider där jag inte behöver ta ledigt från jobbet.

Så nu känner jag mig stressad. För att jag antar att jag bör kolla upp detta. För att jag inte såg till att göra detta tidigare och istället väntade till sista minuten. För att jag inte vet vad jag ska göra.

Jag kan bara inte vara borta från jobbet två gånger denna vecka. Kanske att de kan kolla upp sådant någon annanstans?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ett sånt blodprov kan de väl ta på vårdcentralen?

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

De kan ta sådana prover överallt! Jag har testat sköldkörtelvärden hos de flesta sorters läkare känns det som.